Dipali Gosain

Dipali Gosain

Fra to år i ekstrem luksus til arbeid med flyktninger og ungdom

Episoden med Dipali Gosain publiseres torsdag 9. desember. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Dipali Gosain ble født for 40 år siden inn i en indisk familie i Drammen. Etter videregående dro hun til England for utdanning innen reiseliv. Etter batchelor-graden fikk Dipali jobb i SAS som flyvertinne. Men etter kort tid fikk hun tilbud om en stilling i flybesetningen hos en russisk milliardær. Hun tok jobben etter litt betenkning, men lovet seg selv å slutte etter to år for ikke å bli vant til det ekstreme luksuslivet der. Derfor, da to år hadde gått, begynte hun i International Organization for Migration, en FN-organisasjon som jobber med å hjelpe flyktninger. Men drømmejobben, sier Diapli, fikk hun i 2015 da hun kom tilbake til Drammen og ble leder av Fellesverket, et tilbud for barn og unge i byen. 

-Jeg jobber med å skape det møtestedet for ungdom vi savnet da jeg vokste opp i Drammen, sier Dipali.


Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 06.12.2021
Powered by Cornerstone