Andrew Bozee

Andrew Bozee

Hjemlandet mitt Liberia ble skapt av frigitte slaver

Samtalen med Andrew Bozee publiseres torsdag 10. mars. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Andrew Bozee ble født i Liberia i Vest-Afrika. Han vokste opp i en familie som var aktiv i kirken og gikk på en katolsk skole. Etter to år på universitetet i Monrovia, ble det militærkupp i landet og et kaos som gjorde at Andrew måtte flykte. Gjennom venner kom han seg til Norge og har skapt seg et liv her. Han har gjort tjeneste i Fjell kirke men har sitt åndelige hjem i Jesus Deliverance, en av de afrikanske menigheten i Drammen.

- Studentmenigheten The Christian International Union i Oslo og etter hvert Bjerkely folkehøgskole på Flisa, var det beste som kunne skjedd meg da jeg kom, forteller Andrew.

Dette semesteret har vi et fast innslag i Ypsilonsamtaler med presentasjoner av dialogaktører i Drammen. Denne gangen snakker vi med Turid Formo fra Frelsesarmeen. Hun er leder av Frelsesarmeen i Drammen og Nedre Eiker og har tittel major.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 09.03.2022
Powered by Cornerstone