Drammen>Aktiviteter>Podkast>Tro, tvil og tilhørighet
Ivar Flaten, Åshild Dybwad og Stine Pauline Burvald-Nyvoll
Ivar Flaten, Åshild Dybwad og Stine Pauline Burvald-Nyvoll Foto: Ahmet Dogan

Tro, tvil og tilhørighet

Oppvekst og ungdomstid i menighet

Episoden  publiseres torsdag 17. mars. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Denne episoden omhandler hvordan det er å vokse opp i en menighet og hvordan en finner ut av egen tro og engasjement. Vi har vært heldige å få med to unge kvinner som har sin bakgrunn fra henholdsvis  bahaí og Den norske kirke. Åshild Dybwad og Stine Pauline Burvald-Nyvoll er begge aktive i sine respektive menigheter.
Drammen og omegn tros- og livssynsforum er en aktiv forening med nesten 30 medlemmer. Aktivitetene er mange og omfatter også ungdom. En av de nyeste og veldig spennende initiativene er podkasten URO-podden. Den er en del av URO-prosjektet. Bokstavene står for Ungdom, Religion og Oppvekst og DOTL jobber med seminarer, møter og altså også podkast.

Samtalen ble strømmet direkte og foreligger her som episode 96 av podkasten Ypsilonsamtaler. Etter samtalen på scenen deltok publikum i en fortsatt samtale om dagens tema

Jeg fant glede og trygghet i rytmen av de daglige bønnene på skolen, husker Stine..

Podkasten Ypsilonsamtaler utgis ukentlig. Tre ganger dette semesteret blir samtalen gjennomført fra hovedscenen på Drammensbiblioteket i samarbeid med Drammen og omegn tros- og livssynsforum. Vårens tre episoder går av stabelen på følgende torsdager kl. 19.00: 10. februar, 17. mars og 12. mai.  

- Far formidlet troen, men ba meg  studere andre trosretninger før jeg bestemte meg, forteller Åshild.

Tilrettelegger fra Drammensbiblioteket er Martin Nordli og teknisk ansvarlig for lyd, bilde og sending er Ahmet Dogan. Programleder og ansvarlig redaktør: Ivar Flaten, Kirkelig Dialogsenter Drammen.

Tekst: Ivar Flaten
Foto: Ahmet Dogan
Publisert 17.03.2022
Powered by Cornerstone