Drammen>Aktiviteter>Podkast>Terje Brun-Pedersen
Terje Brun-Pedersen

Terje Brun-Pedersen

Jeg vokste opp i Filadelfia

Samtalen med Terje Brun-Pedersen publiseres torsdag 7. april. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Terje Brun-Pedersen vokste opp i en familie sterkt engasjert i pinsebevegelsen. Far var søndagsskolebestyrer, bestefar og onkel var predikanter og markante ledere i bevegelsen, henholdsvis i Filadelfia Drammen og Filadelfia Oslo. Terje måtte, som alle ungdommer, finne sin egen vei i dette. 
Han har lærerutdanning og underviser og sensurerer studenter i videregående skole.

Terje er meget aktiv i byens kulturliv både som produsent og nå i senere år agent for internasjonale artister. Hans store musikalske helt, jazzgitaristen Pat Matheny, kommer snart på norgesturne som resultat av Terjes tålmodige innsats over år.

- Jeg har mye å takke pinsebevegelsen for - men det har også vært krevende, sier Terje.

Dette semesteret har vi et fast innslag i Ypsilonsamtaler med presentasjoner av dialogaktører i Drammen. Denne gangen snakker vi med Hamid Rauf  fra The Islamic Cultural Society Buskerud og Vestfold.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 04.04.2022
Powered by Cornerstone