Drammen>Aktiviteter>Podkast>Faysal Ahmed Dhali-Lund
Faysal Ahmed Dhali-Lund

Faysal Ahmed Dhali-Lund

Menneskene er de viktigste i all omstilling

Samtalen med Faysal Ahmet Dhali-Lund publiseres torsdag 14. april. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Faysal Ahmed Dhali-Lund ble født i Bangladesh. Mor ble utsatt for en brannulykke da hun gikk gravid med Faysal. Legene måtte velge om mor eller barn skulle prioriteres. Mirakuløst nok berget de begge. Faysal hadde en god og trygg barndom i Bangladesh og bodde også flere år hos besteforeldrene som var diplomater i India. Under studiene i England var han danselærer i fritiden og der han traff henne som han nå deler livet med i Drammen. Faysal jobber med kultur- og mangfoldsledelse og digital transformasjon, tidligere i Buskerud/Viken fylke - nå hos Forsvarsbygg.

 -Det viktigste er å ta vare på menneskene, sier Faysal.

I denne sesongen har vi et kort innslag der vi presenterer medlemmer av Drammen og omegn tros- og livssynsforum. Denne gangen snakker vi med sokneprest Per Erik Brodal i Bragernes kirke.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 12.04.2022
Powered by Cornerstone