Drammen>Aktiviteter>Podkast>Christine Fossen
Christine Fossen

Christine Fossen

Alle møter og alt vi holder på med her starter med bønn

Samtalen med Christine Fossen publiseres torsdag 16. juni. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Christine Fossen har jobbet i politiet i det aller meste av sin karriere siden hun direkte fra jus-studiet startet som politiadvokat i Moss i 1990. Senere har hun jobbet som politimester i Vadsø, ansvarlig for narkopolitiet i Oslo og som politimester i Sør-Øst polititdistrikt. Christine har også gjort tjeneste i Hebron for å observere, rapportere og bidra til avspenning i et konfliktridd område. Hun forteller i samtalen om 22. juli og hvor imponert hun er over sine medarbeidere i utrolig krevende innsats. Hennes egen avslutning av polititjenesten ble svært utfordrende og trist på mange måter.

Nå bruker hun kreftene sine i FN-tjeneste som hun opplever svært viktig og meningsfull. Hun sjef for 2000 polititjenestemenn i Sør-Sudan under FN mandat. Der jobber hun tett med Sikkerhetsrådet i FN og er del av en svært stor operasjon for å bidra til å gi et av verdens yngste land en bærekraftig struktur. Christine er i tjenesten på åremål, men regner med å bli en periode til. Samtalen med Christine Fossen ble gjort på Teams fra Juba i Sør-Sudan der hun tjenestegjør under FN-mandat som sjef for 2000 politifolk

-Stort sett alle møter, seminarer, workshops og alt vi holder på med, starter med bønn. Religion og tro er noe dagligdags her, forteller Christine.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

 

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 15.06.2022
Powered by Cornerstone