Drammen>Aktiviteter>Podkast>Sverre Halvard Aass
Sverre Halvard Aass

Sverre Halvard Aass

"Vanlige homofile" blir stående litt i kryssilden

Samtalen med Sverre Halvard Aass publiseres torsdag 14. juli. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Sverre Halvard Aass har jobbet det meste av livet i videregående skole, både som språklærer og rektor. Han forsto tidlig at han var homofil og har levd sammen med sin Leif i over 50 år. Det har vært stort sett bare støtte og forståelse fra alle. Sverre har engasjert seg i Pride i Drammen og mener det er viktig å synliggjøre og normalisere mangfoldet. Han var selv med i menighetsrådet i Strømsø kirke i 16 år, flere år som leder. Sverre mener kirka har et stort ansvar for å motarbeide all skam og usynliggjøring som er påført skeive.
Den fjerde Pride-markeringen i Drammen går av stabelen helgen 12.-14. august.

-Morfars psykiske sykdom var så skambelagt at det ikke kunne snakkes om. Han ble innlagt 32 år gammel ...

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

 

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 12.07.2022
Powered by Cornerstone