Drammen>Aktiviteter>Podkast>Hans-Christian Holm
Hans-Christian Holm

Hans-Christian Holm

Ypsilonsamtaler i Drammen podkastfestival

Samtalen med Hans-Christian Holm publiseres torsdag 25. august. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

 

Hans-Christian Holm er IT-ingeniør og systemarkitekt med mange interesser og et stort samfunnsengasjement. Han har i mange år vært reiseleder på Aktive fredsreiser som tar med ungdom til Tyskland og Polen for å lære om holocaust. For et drøyt år siden leverte han en anmeldelse på imam Noor Ahmad Noor for posting av grove antisemittiske utsagn på Facebook. Anmeldelsen ble henlagt av politiet og aktualiserer vurderingen av grensene for straffbare utsagn. 

I denne samtalen reflekterer vi over dialogens muligheter og begrensninger. Samtalen fant sted med publikum under Drammen Podcastfestival på Ypsilon bar. 

Interesserte må gjerne se på Hans-Christian Holm sin FB-profil der han legger ut lenker til saken. Jeg anbefaler også alle å lytte til samtalen  med Noor Ahmad Noor i denne podkasten som ble spilt inn for drøyt to år siden. Der får du høre om hans bakgrunn, om Minhaj-Ul-Quran og hans arbeid i Norge.

Hans-Christian Holm

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 25.08.2022
Powered by Cornerstone