Drammen>Aktiviteter>Podkast>Ingebrigt Håker Flaten
Ingebrigt Håker Flaten
Foto: Juliane Schütz

Ingebrigt Håker Flaten

Drammen Sacred Music Festival - gjenhør med Elise

Samtalen med Ingebrigt Håker Flaten som publiseres torsdag 1. september. Dette er episode 115. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ingebrigt Håker Flaten er en av landets mest markerte bassister med en svært omfattende diskografi, spellemannspriser, Buddy-prisen og andre utmerkelser. For femten år siden jobbet jeg med programmeringen av kulturkveldene i Fjell kirke. Ingebrigt sa ja til å holde konsert sammen med saksofonisten Håkon Kornstad. De ville spille sine versjoner av bestemor Elise Flatens åndelige sanger. Elise-prosjektet utviklet seg til først en CD i 2008 (Elise) og en ny produksjon i 2011 (Mitt hjerte alltid vanker I og II)der også Jon Christensen var med.

Dette var begynnelsen på en prosess som etter hvert manifesterte seg i Drammen Sacred Music Festival som Ingebrigt var med på å stifte og som i år arrangeres for 13. gang.

Under Drammen Sacred 2022 kommer Håkon og Ingebrigt tilbake med denne musikken 15 år etter prosjektet startet. I samtalen forteller Ingebrigt om musikken, konserten og alt som skjedde etterpå. Les mer om de to musikerne på deres respektive nettsider. www.ingebrigtflaten.com og www.kornstad.com

Videoen nedenfor ble laget av Compunctio under opptakene av Mitt hjerte alltid vanker i Jakob kirke 2011. Opptakene ble gjort i forbindelse med en konsert under Oslo Jazzfestival.

Ingebrigt Håker FlatenFoto: Thor Egil Leirtrø Ingebrigt Håker FlatenElise FlatenFoto: Ingvald Flaten Ingebrigt Håker FlatenCD-cover Elise, Compunctio 2008 Ingebrigt Håker FlatenCD-cover Mitt hjerte alltid vanker, CompuctioFoto: Compunctio

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Ingebrigt Håker FlatenCD-cover, Mitt hjerte alltid vanker, Compunctio 2011Foto: Compunctio

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Foto: Juliane Schütz
Publisert 31.08.2022
Powered by Cornerstone