Sadi Emeci

Sadi Emeci

Jeg fikk en skikkelig skittstorm mot meg

Samtalen med Sadi Emeci publiseres torsdag 8. september. Dette er episode 116. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Sadi Emeci kom til Drammen som sjuåring sammen med mor og søsken. Hans familie var av de første tyrkiske familiene som kom til Drammen. Sadi er en sosial og utadvendt type som fort blir kjent med folk. Han var med fra starten av i det som nå er ungdomskulturhuset G60 for 25 år siden. Han brenner for ungdom og er opptatt av at alle skal få utvikle sine talenter. Fredrik Høyer, poeten, skuespilleren og forfatteren var av dem som fikk prøve seg fram på G60. Som politiker i SV har han engasjert seg sterkt for barn og ungdom.

I 2007 skulle et av byens muslimske trossamfunn ha nytt lokale og Sadi foreslo å bygge en moske i Drammen sentrum. Han ble stående i en skikkelig skittstorm og har siden vært forsiktig med å ytre seg i kontroversielle saker.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 06.09.2022
Powered by Cornerstone