Einar Sagberg

Einar Sagberg

Min mors sykdom satte retningen for meg

Samtalen med Einar Sagberg publiseres torsdag 22. september. Dette er episode 118. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Einar Sagberg har realister og ingeniører langt bakover i familien. Han trodde også han skulle bli ingeniør, men da hans mor ble alvorlig syk, forsto han at legevitenskapen også var viktig og interessant. Nå er Einar smittevernoverlege i Drammen og har jobbet hardt sammen med kollegene gjennom koronapandemien. I denne samtalen snakker vi om korona, allmenfarlige sykdommer og hva som motiverer til innsats for fellesskapet.

Kontakten med pasienter som allmennlege og fastlege er veldig givende. Men det er for få fastleger og vi trenger flere inn i ordningen for å gjøre en god jobb, sier Einar Sagberg.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 20.09.2022
Powered by Cornerstone