Drammen>Aktiviteter>Podkast>Anikken Emilie Hjelde
Anikken Emilie Hjelde

Anikken Emilie Hjelde

Historien om prosjektet God jul, lille venn.

- En dag for noen år siden ringte de fra Grieghallen og lurte på om de kunne få være innsamlingssted for gavene i Bergen, forteller Anikken. 

En venn av Anikken Emilie Hjelde  jobbet i barnevernet og fortalte om familier som ikke hadde råd til julegaver til barna. Det ble starten på prosjektet God jul lille venn som dreier seg om å skaffe julegaver til barn i vanskeligstilte familier. Som en slags meglere samler de inn gaver som igjen blir distribuert gjennom Frelsesarmeens og andre organisasjoners nettverk.
I denne samtalen forteller Anikken om hvordan de jobber, om problemstillinger og gleder i et prosjekt som stadig vokser og utvikler seg.

Oppdateringer om dugnaden God jul, lille venn finner du på denne FB-siden.

Samtalen med Anikken Emilie Hjelde publiseres torsdag 13. oktober. Dette er episode 121. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

 

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 13.10.2022
Powered by Cornerstone