Drammen>Aktiviteter>Podkast>Eskedar Nielsen
Eskedar Nielsen

Eskedar Nielsen

Det ble ble mye bråk da jeg konverterte

Samtalen med Eskedar Nielsen publiseres torsdag 29. september. Dette er episode 119. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Eskedar Eshete kom til Norge i 2010 som flyktning fra Etiopia. Hun vokste opp i Tigray-provinsen og ble svært aktiv i en gruppe av unge kristne som drev husgrupper og aktiv misjonering. Arbeidet vokste og skapte mistanke og frykt blant folk i den etablerte ortodokse kirke. Det ble farlig for henne som leder og hun måtte flykte fra landet.

Eskedar forteller om sin oppvekst og bakgrunn og om livet i Drammen der hun har følt seg hjemme fra starten av. Hun er gift med Eigil og har tre barn, jobber som renholder på Danvik folkehøgskole og er kirketjener i Strømsø kirke. Hun fungerer også som pastor i en amharisk-talende menighet som møtes tre ganger i uken på zoom fra hele verden. 

Jeg kan ikke klare meg uten kristent fellesskap, sier Eskedar.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 29.09.2022
Powered by Cornerstone