Drammen>Aktiviteter>Podkast>Grete Johanne Hedman Nyrønning
Grete Johanne Hedman Nyrønning

Grete Johanne Hedman Nyrønning

Det gjør vondt når røtter rives opp

Nærvær av sovjetiske soldater i byen og trusselen om krig gjorde at far flyktet fra Finland i 1917.. 

Grete Johanne Hedman Nyrønning har i hele sitt lange liv bodd i hjemmet på Austad. Far kom som flyktning fra Finland før 1. verdenskrig, etablerte seg i Drammen og bygde huset til familien. En epoke over når Grete og mannen nå flytter og huset er solgt til en ung flyktningefamilie.

Vi snakker om tilhørighet, røtter og historien om krig og flukt som gjentar seg.

- Det er en stor sorg å måtte forlate hjemmet sitt, sier Grete

Samtalen med Grete Nyrønning publiseres torsdag 3. november. Dette er episode 124. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. 

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 01.11.2022
Powered by Cornerstone