Drammen>Aktiviteter>Podkast>Hvem tar vare på oss når vi blir gamle?
Hvem tar vare på oss når vi blir gamle?

Hvem tar vare på oss når vi blir gamle?

Temasamtale med Ypsilonrådet

- Det er en UMULIG tanke at min gamle far skal til en institusjon. 

Dette er den første av flere episoder der medlemmer av Ypsilonrådet er med i panelet. Ypsilonrådet består av en gruppe mennesker med ulik bakgrunn. Alle har vært gjester i en Ypsilonsamtale og ønsker å bidra til å skape en større allmenn mangfoldskompetanse. Gå til www.ypsilonrådet.no for mer informasjon.

Les også gjerne kronikken av Kirkelig Dialogsenter Drammens daglige leder, Karoline Faber i Drammens tidende..

I denne første samtalen er det omsorg for våre gamle som er tema. Sukhvinder Singh Jhotti, Amir Dzaferi, Syeda Nasim Rizvi og Asbjørn Stavem deltar i samtalen som ledes av meg, Ivar Flaten. Samtalen foregår i samarbeid med Drammensbiblioteket og Drammen og omegn tros- og livssynsforum foran publikum. 

En transkripsjon av samtalen finner du her..

Lyd: Martin Nordli, Drammensbiblioteket. 
Illustrasjonsfoto: Sabine van Erp (Pixabay)

Denne samtalen publiseres torsdag 9. mars. Dette er episode 139. Du finner alle episodene på denne nettsiden..

Hvem tar vare på oss når vi blir gamle?Samtalen fortsatte blant tilhørerne i salenFoto: Ivar Flaten

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 09.03.2023
Powered by Cornerstone