Drammen>Aktiviteter>Podkast>Christoffer Tjelle
Christoffer Tjelle

Christoffer Tjelle

Allerede i studietiden ble interessert for økumenisk arbeid vekket

- Påskevandringene i Fjell kirke skaper liv i fortellingene og er spennende både for små og store, sier Christoffer

Christoffer Tjelle vokste opp i ei lita bygd nord for Haugesund. Oppveksten var preget av et aktivt ungdomsmiljø både i og utenfor kirkelig miljø. Han studerte i Oslo og tok statsvitenskap og historie før han begynte på Teologisk fakultet. Christoffer var svært aktiv i Studentforbundet og deltok blant annet  i internasjonalt økumenisk arbeid. Han har jobbet som prest i Oslo i nesten 20 år før han tok over jobben som sokneprest i Fjell menighet i Drammen.

Denne episoden publiseres på Skjærtorsdag og vi snakker om teologi, kirken i nærmiljøet og hva vi tenker om kirkens betydning og plass i årene som kommer.

Christoffer er aktivt styremedlem i byens dialogforum, Drammen og omegn tros- og livssynsforum (DOTL) og publiserte en kronikk i Drammens tidende i forbindelse med debatten rundt bønn på Drammen videregående skole. Les den her..
 

Samtalen publiseres torsdag 23. mars. Dette er episode 143. Du finner alle episodene på denne nettsiden.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 02.04.2023
Powered by Cornerstone