Drammen>Aktiviteter>Podkast>Hvem tar vare på oss - del 2
Hvem tar vare på oss - del 2
Foto: Pleiehjem, av Science Photo Library, NTB scanpix. (httpsndla.noarticle6747). CC BY-NC-SA 4.0.

Hvem tar vare på oss - del 2

Ypsilonrådets andre møte i Drammensbiblioteket om eldreomsorg

- I stedet for å ha ett menneske å snakke med, vil jeg gjerne sitte og snakke med en gruppe mennesker om ulike temaer ut fra forskjellige tros- og livssyn, sier Anne Grete Spæren Rørvik. 

Dette er den andre samtalen på Drammensbiblioteket som Ypsilonrådet har forberedt og som ble gjennomført torsdag 11. mai. Tema handler om hva som skjer når vi trenger pleie og omsorg i institusjon og hvem som tar vare på våre behov. Denne andre samtalen handler spesielt om våre åndelige- og religiøse behov. Det er metodistprest og tidligere sykehusprest på Aker sykehus i Oslo, Anne Grete Spæren Rørvik som snakker om dette med Ivar Flaten.

Samtalen publiseres torsdag 18. mai. Dette er episode 149. Du finner alle episodene på denne nettsiden.

Den første samtalen om temaet som ble gjennomført 9. mars, finner du her.. Ypsilonrådet finner du informasjon om på www.ypsilonradet.no

Samtalen er transkrbert og kan lastes ned her..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

 

Tekst: Ivar Flaten
Foto: Pleiehjem, av Science Photo Library, NTB scanpix. (httpsndla.noarticle6747). CC BY-NC-SA 4.0.
Publisert 17.05.2023
Powered by Cornerstone