Drammen>Aktiviteter>Podkast>Maja Lunde og Lisa Aisato berører alle strenger
Maja Lunde og Lisa Aisato berører alle strenger
Foto: David Been

Maja Lunde og Lisa Aisato berører alle strenger

Samspill som gir håp

- Ordet er dekket: Samtaleprogram i Drammen Sacred, episode 2 av 4. BONUS-episode.

Maja Lunde og Lisa Aisato berører alle strenger

Kanskje den perfekte kombinasjonen? Maja Lundes setninger og Lisa Aisatos bilder. I denne samtalen forteller de om samarbeid, vennskap og håp som skapes av både ord og penselsstreker. 

Maja Lunde er en av landets mest leste forfattere av bøker for voksne så vel som for barn og unge. Hun tok verden med storm med sin første voksenroman Bienes historie. Siden har hun fullført klimakvartetten sin med BlåPrzewalskis hest og Drømmen om et tre. Men hun samarbeider også med Lisa Aisato om en annen kvartett, nemlig en barnebokserie som følger de fire årstidene. Det har så langt ført til supersuksessene Snøsøsteren og Solvokteren. Nå har de to laget Vindmakeren som er rykende fersk fra trykkeriet.

Lisa Aisato har vokst fram til å bli allemannseie gjennom sine fantastiske bilder og illustrasjoner. Ikke minst gjennom boka «Livet illustrert» som treffer oss midt mellom øynene med sin gjenkjennelighet, lunhet og varme.

Håp for hvem?

De snakket selvsagt om boka, men minst like mye om håp i en krevende verden. Håp for miljøet, naturen, barna våre, kort sagt livet i smått og stort. Men vi også de vanskelige spørsmålene. For eksempel: Hvordan tar vi vare på barn som har opplevd krig? 

Maja Lunde og Lisa Aisato berører alle strenger

Denne samtalen skjedde i Drammensbiblioteket tirsdag 19. september og var den andrei serien av fire samtaler i serien Ordet er dekket.
Samtalen ble strømmet direkte på Drammen Sacred sin Facebook-profil. Etter avtale med festivalen publiseres den her som en bonusepisode av Ypsilonsamtaler.

Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.

Stillsfoto: David Been. Produksjon video: Ahmet Dogan. Lyd: Martin Nordli

Se også oppdatert informasjon om Drammen Sacred Music Festival her: www.drammensacred.no

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Foto: David Been
Publisert 21.09.2023
Powered by Cornerstone