Drammen>Aktiviteter>Podkast>Mone Sveia og Vidar Lieberg
Mone Sveia og Vidar Lieberg

Mone Sveia og Vidar Lieberg

- Hvordan tar vi vare på historien og historiene?
-Museer, arkiver og bibliotek er vår felles hukommelse. Vi jobber for å ta vare på både den gamle historien og det som utspiller seg nå.

Mone Sveia er Drammens byrarkivar og dermed leder for en funksjon som bare finnes i noen av de største byene i landet, nemlig et byarkiv. Mone er ansvarlig for en viktig del av Drammens hukommelse både når det gjelder historiske dokumenter flere hundre år tilbake men også den daglige flyten av saker og dokumenter i kommunens arbeid. Vidar Lieberg er pensjonert lærer og svært aktiv i frivillig arbeid både på Gulskogen gård og i Drammen historielag hvor han er nestleder. Vi snakker om hvordan vi kan ta vare på historiene - og historien vår i en verden som ser ut til å bli mer og mer flyktig og hukommelsen kortere og kortere.. 

Samtalen publiseres torsdag 23. november. Dette er episode 157. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.

Her kan du finne mer informasjon om Gulskogen gård, Drammen historielag - og byarkivet i Drammen kommune

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 22.11.2023
Powered by Cornerstone