Drammen>Aktiviteter>Podkast>Kjell Arne Hermansen
Kjell Arne Hermansen

Kjell Arne Hermansen

- Skal vi komme noen vei, er det helt avgjørende at vi deler virkelighetsforståelsen
-Min families bakgrunn i Frikirken gjør at jeg også er mer åpen for andre mennesker både i kultur, levemåte og tankesett, sier Kjell Arne Hermansen.

Kjell Arne Hermansen er Drammens ordfører og æresgjest den avsluttende episoden av Ypsilonsamtaler. Serien består av samtaler med folk i drammensområdet som Kjell Arne Hermansen nå er den fremste tillitsvalgte for. Hermansen vokste opp på Austad og gikk på Fjell og Galterud skoler. Han er dyslektiker, men det  ble først oppdaget i 8. klasse, alt for sent. Men Kjell Arne kan ikke få fullrost den læreren som så ham og hans sterke sider og ga ham tro på at han kunne lykkes. Nå har han jobbet 37 år i finans og har sittet to perioder i kommunestyret for Høyre før han ble ordfører etter høstens valg.. 

Samtalen publiseres torsdag 14. desember 2023. Dette er episode 158 og den siste i serien. Du finner alle episodene av Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 12.12.2023
Powered by Cornerstone