Drammen>Nyheter >Bønnerop og kirkeklokker - kan vi snakke om det?
Bønnerop og kirkeklokker - kan vi snakke om det?

Bønnerop og kirkeklokker - kan vi snakke om det?

Ypsilonsamtale live med publikum på Drammensbiblioteket

-Hvordan har det seg at kirkene kan la klokkene kime og ringe mens ingen moskeer har bønnerop?

«Slettet av moderator» er den mest brukte setningen i Drammens Tidendes kommentarfelt under artikler om bønnerop på Fjell. Er det i det hele tatt mulig å snakke om tema som provoserer så mange, uten å trakassere, true og være uhøflig?

VI vet ikke hva som sto i kommentarfeltet før moderator ryddet, men det som står igjen gir oss håp til å svare JA. Vi kan snakke om dette med innestemme og lavt konfliktnivå. Flere av debattantene er både saklige, kritiske og prinsippfaste.

Samtalen strømmes direkte og publiseres deretter som podkast 11. november. Se alle episodene av podkasten på www.ypsilonsamtaler.no

Samtalen den 11. november tar opp spørsmålet om klokkeklang og bønnerop som ble aktualisert da Drammen Jamiah Moske på Fjell ga uttrykk for at de ønsket å starte med bønnerop før fredagsbønnen i høst. Saken skapte et voldsomt engasjement med mange støttende stemmer fra blant annet Den norske kirke og mange motstemmer som ble konkretisert i en underskriftsaksjon mot bønnerop.

Se kronikk med lenke til andre artikler om saken i Drammens tidende!

Disse deltar i samtalen:

  • Martin Vestøl , leder for Drammen og omegn tros- og livssynsforum, (Fra Metodistkirken)
  • Eilin Ekeland, menighetsrådsleder i Fjell menighet,
  • Steinar Ims, rådgiver i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke,
  • Faruk Terzic, leder av forsknings- og rådgivningskomite i Muslimsk Dialognettverk

Les også Areopagos.no sin reportasje fra møtet! Klikk her..

Drammens tidende rapporterer fra møtet (bak betalingsmur)


Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 11.11.2021
Les også
Samtalen med Sverre Halvard Aass publiseres torsdag 14. juli.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Sverre Halvard Aass har jobbet det meste av livet i videregående skole, både som språklærer og rektor. Han forsto tidlig at han var...
Les mer
Samtalen med Kent Remi Westergren publiseres torsdag 7. juli.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Kent Remi Westergren ble født i 1970 og vokste opp på Konnerud. Mor gikk i baptistkirken og Kent ble med der. Han var tidlig klar...
Les mer
Samtalen med Trygve Rognan publiseres torsdag 30. juni.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Trygve Rognan ble født i 1932 og vokste opp i Bodø. Krigsårene var dramatiske og store deler av byen ble bombet. Trygve og vennene syns...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone