Bergen>Aktiviteter>"Et møte om tro mellom øst og vest"
"Et møte om tro mellom øst og vest"

"Et møte om tro mellom øst og vest"

Informasjonsmøter for samtalegruppen

I høst skal dialogprest Nobu starte opp en spennende samtalegruppe om spiritualiteten i øst og vest. Han skal ha informasjonsmøter om denne samtalegruppen tirsdag 13. oktober og tirsdag 27. oktober. Du kan komme på et av de to møtene for å vite mer om opplegget.    

Notto Thelle regnes som en av de meste spennende teologene i dagens Norge, fordi han virkelig kjenner Østens religioner og har en egen evne til å sammenligne dem med kristendommen. Han tjente han som misjonær i Japan i 16 år. Etter å ha kommet hjem, skrev han boken «Hvem kan stoppe vinden?» som resultat av sine rike erfaringer i møte med japanske religioner. Boken har fått svært godt omdømme.

Samtalegruppene holdes i det nye lokalet til Kirkelig Dialogsenter Bergen [Kart], annenhver tirsdag kl.18:30 – 20.00. Vi starter med et felles måltid med kaffe og te (i koronatiden ber vi alle ta med matpakke). Etter kveldsmaten leser vi boken sammen og har samtaler om troen i møtet mellom øst og vest. Her kommer vi særlig til å se på møtet mellom kristendommen og zen-buddhismen. Vi planlegger å ha 4 slike samlinger fram mot julen; 27.oktober, 10.november, 24.november og 8.desesember.

 

Informasjonsmøter for alle som er interesserte er: Tirsdag 13. oktober, klokken 16:30: Vi møtes i Johanneskirken (kirkedøren blir åpen ca. kl.16:00). Først blir det en meditasjonssamling «pusterom» i ca. 30 minutter, deretter informerer Nobu om opplegget for samtalegruppen.Nb: Kom inn i kirkerommet innen kl.16:30, da kirkedøren er stengt under meditasjonssamlingen. Tirsdag 20.oktober: Informasjonsmøte på kontoret til Kirkelig Dialogsenter Bergen kl.17:00.

Har du spørsmål er det selvsagt bare å ta kontakt! :)
Nobukazu Imazu
E-post: ni235@kirken.no
Telefon: 95 88 82 36
Kirkelig Dialogsenter Bergen: Kong Oscars Gate 90A, 5018 Bergen [Kart]

Vi ses der!
Mvh. Nobu

Powered by Cornerstone