Drammen>Nyheter >Havva Ince
Havva Ince

Havva Ince

Jeg har blitt en skikkelig skientusiast!

Havva skrev brev nesten daglig til søstrene og tryglet og ba om å få komme til Norge og Drammen..

Havva Ince ble født i en liten fjellandsby ikke langt fra Beysehir i Tyrkia. Tretten år gammel flyttet mor og Havva til Drammen der far allerede i mange år hadde jobbet i industrien. Søstrene var allerede reist til far og Havva lengtet etter å få komme etter. Men da hun kom dit, ble det noen krevende år for den unge jenta. Det var vanskelig å finne ut av språk og nye forhold og til tider ønsket hun seg tilbake til det fri livet i landsbyen.

Nå er Havva en profilert kvinne i byen etter å ha funnet friluftsliv som sin inngang til bedre helse, naturopplevelser, fellesskap og samfunnsengasjement. Friluftsinteressen førte henne også inn i en spennende jobb.  Og så ble det både skogstur og teselskap med dronning Sonja på Slottet.

Episoden med Havva Ince  publiseres torsdag 18. mars. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 15.03.2021
Les også
TEDx Drammen lanseres 25. april med 9 veldig spennende talere. Daglig leder i Kirkelig Dialogsenter Drammmen, Ivar Flaten,forteller om erfaringer fra dialogarbeid gjennom 15 år - og hvorfor han mener det er livsviktig: Life, Death and Dialogue. Gå til www.TEDxDrammen.no...
Les mer
Mandag 19. april fikk Trond Bakkevig endelig komme til Drammen kirkeforum med det lenge tillyste foredraget. Det har stått på programmet i flere måneder men, som så mye annet, blitt utsatt på grunn av koronasituasjonen. Denne våren har styret klart å gjennomføre...
Les mer
- Jeg var med far på biblioteket for å møte folk og lese avisen Hürriyet fra jeg var lita jente. Hilal Kømurcuble født i Drammen i 1977. Familien har røttene i Tyrkia og far kom til Drammen for å tjene penger til storfamilien. Han bosatte seg i Drammen...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone