Drammen>Nyheter >Mar Gueye
Mar Gueye

Mar Gueye

- Deo Kiligittos visjon bæres videre i Drammen Sacred

-Det er lettere å forstå hverandre i musikken enn andre steder...

Episoden med Mar Gueye publiseres torsdag 16. september. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Mar Gueye er fra Senegal og kom til Norge på 90-tallet. Han er utdannet jurist i Frankrike og kom hit for å studere økonomi. Han ble etter hvert kjent med Deo Kiligitto i forbindelse med import av afrikanske musikkinstrumenter. Deos visjon var et afrikansk kultursenter som ble realisert i Matendeo i Drammen. Da Deo plutselig døde i 1991, ble Mar utfordret av kommunen til å ta over og videreutvikle Matendo.

I denne samtalen forteller Mar sine røtter, om Matendo og om  sitt arbeid i retten som tolk og advokat.

Se presentasjonen av Mar i prosjektet røtter i Drammen Sacred Music Festival

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 13.09.2021
Les også
-Løping er en kontemplativ handling. Når rytmen sitter, pusten går og ingenting annet gjelder - da kan mye falle på plass, sier Cato. Cato Thunesløper i snitt over 2 mil hver dag og har en av landets beste trenere. Han er 60 år og ble for et år siden...
Les mer
Denne samtalen fant sted under arrangementet Hundorp 2021 den 30. juli på Dalegudbrands gård og presenteres her i opptak som bonusepisode i podkasten Ypsilonsamtaler. Norske kirkeakademier i samarbeid med Kirkelig Dialogsenter Drammen og Hundorp 2021 inviterte...
Les mer
-Jeg registrerer at noen tidligere kolleger feller dom over detsom skjer nå. Det vil jeg ikke være med på. Store endringer i samfunnet må også reflekteres i politiet, sier han. Dag Ebbestadhar jobbet det meste av sitt yrkesliv som politimann i Drammen,...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone