Drammen>Nyheter >Dag Kaspersen
Dag Kaspersen

Dag Kaspersen

Foreldrene mine irettesatte predikanter som gikk over streken

Episoden med Dag Kaspersen publiseres torsdag 16. desember. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Dag Kaspersen er sokneprest i Åssiden kirke og har jobbet der siden slutten av 90-tallet. Før det var han misjonær for Norsk Luthersk Misjonssamband i Indonesia. Han forteller om sin oppvekst i en aktiv bedehusfamilie i Drammen og om sitt dialog-engasjement både i Osloalliansen og i Drammen. På nyåret gir han ut en hel bok med over 100 egne og gjendiktede salmer til melodi av Trond Akerø-Kleven.
Dag er en kreativ sjel med mange talenter ut over teologi og menighetsledelse. Han stiftet Drammen International Gospel Choir i 2009. Men korsang kan være risikabelt nok og samtalen skjer derfor digitalt fra karantene.

-Salmer handler om tradisjon men har også tradisjonskritikk, sier Dag.


Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 15.12.2021
Les også
Samtalen med Sverre Halvard Aass publiseres torsdag 14. juli.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Sverre Halvard Aass har jobbet det meste av livet i videregående skole, både som språklærer og rektor. Han forsto tidlig at han var...
Les mer
Samtalen med Kent Remi Westergren publiseres torsdag 7. juli.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Kent Remi Westergren ble født i 1970 og vokste opp på Konnerud. Mor gikk i baptistkirken og Kent ble med der. Han var tidlig klar...
Les mer
Samtalen med Trygve Rognan publiseres torsdag 30. juni.Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Trygve Rognan ble født i 1932 og vokste opp i Bodø. Krigsårene var dramatiske og store deler av byen ble bombet. Trygve og vennene syns...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone