Drammen>Nyheter >Dag Kaspersen
Dag Kaspersen

Dag Kaspersen

Foreldrene mine irettesatte predikanter som gikk over streken

Episoden med Dag Kaspersen publiseres torsdag 16. desember. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Dag Kaspersen er sokneprest i Åssiden kirke og har jobbet der siden slutten av 90-tallet. Før det var han misjonær for Norsk Luthersk Misjonssamband i Indonesia. Han forteller om sin oppvekst i en aktiv bedehusfamilie i Drammen og om sitt dialog-engasjement både i Osloalliansen og i Drammen. På nyåret gir han ut en hel bok med over 100 egne og gjendiktede salmer til melodi av Trond Akerø-Kleven.
Dag er en kreativ sjel med mange talenter ut over teologi og menighetsledelse. Han stiftet Drammen International Gospel Choir i 2009. Men korsang kan være risikabelt nok og samtalen skjer derfor digitalt fra karantene.

-Salmer handler om tradisjon men har også tradisjonskritikk, sier Dag.


Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 15.12.2021
Les også
Drammen og omegn tros- og livssynsforum er en aktiv og oppegående forening. Siden 2007 har DOTL utviklet seg med aktiviteter for å styrke dialog og fellesskap i samfunnet vårt. Gjennom Drammen Sacred, Gjestebud og andre aktiviteter har DOTL satt preg på utviklingen...
Les mer
Like før vi skriver 2022 passerer vi enda en hyggelig milepæl. Statistikken viser at det nå er 12 000 nedlastninger av podkasten Ypsilonsamtaler. Om du ikke har hatt anledning før, kan dunå velge blant 87 vanlige episoder og sju bonusepisoder. Du finner beskrivelser...
Les mer
Jesu fødsel er utgangspunktet for årets store fest. Utallige kunstverk er skapt der denne hendelsen er tema. En av mine store favoritter er bildet av Hans van Honthorst. Med dette bildet vil jeg ønske alle dere som følger Kirkelig Dialogsenter Drammen en...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone