Drammen>Nyheter>Avskjed for Ivar Flaten i Fjell kirke
Dialogvenner og kolleger. Foran fra venstre: Simin Atai (Baha'i), Senaid Kobilica (Muslimsk dialognettverk og STL), Ivar Flaten, Roshan Rafat Maghsoudi (Baha'i), Niels Fredrik Skarre (Baptistkirken i Drammen og STL) og Amarpreet Kaur (Sikh-tempelet i Lier). Bak fra venstre: Eilin Ekeland (MR-leder Austad Fjell), Signe Myklebust (diakon Austad Fjell), Amir og Renata Dzaferi (Islamske fellesskap Bosnia Herzegovina i Drammen), Lasse Stølen (Adventkirken i Mjøndalen), Arsalan Moghen (Baha'i), Øystein Magelssen (prost i Drammen), Kobal Visvalingam (Hindukultursenteret i Drammen), Sukhvinder Singh Jhotti (sikhtempelet), Martin Vestøl (MR-leder i Metodistkirken i Drammen og leder i DOTL), Karoline Faber (påtroppende daglig leder i Kirkelig Dialogsenter) og Parminder Kaur (sikhtempelet)
Dialogvenner og kolleger. Foran fra venstre: Simin Atai (Baha'i), Senaid Kobilica (Muslimsk dialognettverk og STL), Ivar Flaten, Roshan Rafat Maghsoudi (Baha'i), Niels Fredrik Skarre (Baptistkirken i Drammen og STL) og Amarpreet Kaur (Sikh-tempelet i Lier). Bak fra venstre: Eilin Ekeland (MR-leder Austad Fjell), Signe Myklebust (diakon Austad Fjell), Amir og Renata Dzaferi (Islamske fellesskap Bosnia Herzegovina i Drammen), Lasse Stølen (Adventkirken i Mjøndalen), Arsalan Moghen (Baha'i), Øystein Magelssen (prost i Drammen), Kobal Visvalingam (Hindukultursenteret i Drammen), Sukhvinder Singh Jhotti (sikhtempelet), Martin Vestøl (MR-leder i Metodistkirken i Drammen og leder i DOTL), Karoline Faber (påtroppende daglig leder i Kirkelig Dialogsenter) og Parminder Kaur (sikhtempelet) Foto: Ahmet Dogan

Avskjed for Ivar Flaten i Fjell kirke

Stor glede og takknemlighet!

Søndag 8. mai var gudstjenesten i Fjell kirke preget av at dialogprest Ivar Flaten ble takket av. En stor del av menigheten denne dagen var gjester og venner av Austad Fjell menighet og kolleger i kultur- og dialogarbeid fra fjern og nær. Prost Øystein Magelssen, sokneprest Christoffer Tjelle, kantor Galina Trintsoukova, diakon Signe Myklebust, menighetsrådsleder Eilin Ekeland, sopran Skaiste Arvan deltok i gudstjenesten som Ivar Flaten ledet.

Etter gudstjenesten inviterte menigheten til kirkekaffe hvor det ble holdt en lang rekke varmende hilsener til pensjonisten. Venner og samarbeidspartnere fra tidligere arbeidsforhold, dialogkolleger og venner ga varmende hilsener. Samlingen ble avsluttet med en konsert som Ivar selv hadde satt sammen. Naturligvis med kollegene fra kirken, den eminente pianisten Galina Trintsoukova og hennes mann, mesterorganisten Victor Riakhin. Skaiste Arvan var like selvskreven, en sopran som har bidratt mange ganger i Fjell kirke. Så hadde Ivar bestilt et verk av tre musikere som alle er nære samarbeidspartnere i Drammen Sacred Music Festival, Rohini Sahajpal, Ole Jørn Myklebust og Ingebrigt Håker Flaten. De urframførte "Rohinis tema", et verk formet av et tema inspirert av klassisk indisk musikk. Sammen med Ingebrigts bass og Ole Jørns trompet og stemme, ble det en sterk og vakker opplevelse. Per Roar Ekeland sang solo på Ola Bremnes tekst "Har du fyr" og konserten ble avsluttet med Til ungdommen. Forsamlingen sang med. Ivar skriver på sin Facebook-profil: 

Stor takk og glede er den dominerende følelsen dagen derpå! Det er veldig godt å få ta imot all godhet og kjærlighet som har strømmet både etter mors begravelse sist uke og nå avskjedsgudstjenesten i Fjell kirke i går, 8. mai. Tiden går og ny tid kommer - hele tiden. Med en så ufattelig kraftig ladning av gode ord og sterk varme som har omsluttet meg og mine de siste dagene, har jeg fått en kraftpakke som jeg tror vil holde lenge! Takk til Austad Fjell menighet som har latt meg få være prest disse årene! Takk til Kirkelig Dialogsenter Drammen som hadde tillit og ga meg frie hender. Takk til alle gode kolleger, venner og bekjente! Presenningsikonet er skapt av Mats Hermansson, en appell til oss alle om la frykt og uro fare i trofast arbeid i Kjærlighetens tjeneste. Bildene fra dagen taler for seg, slik min eminente fotografvenn Ahmet Doğan har formidlet det. Takk, takk - og takk!!

Karoline Faber tar over jobben i Kirkelig Dialogsenter Drammen fra 1. august da senterets kontor flyttes ned til Strømsø. Austad Fjell menighet vil fortsatt være med i dialogsetnerets styre og videreutvikle dialogarbeidet lokalt på Fjell, der det arbeidet startet opp som ble utgangspunktet og inspirasjonen til etablering av Kirkelig Dialogsenter Drammen.

Se et lite utvalg av fotograf Ahmet Dogans bilder fra dagen.

Foto: Ahmet Dogan
Publisert 09.05.2022
Les også
Nå kan du lytte til den andre episoden av Dialogpodden. Akkurat nå er det Ramadan. Fastemåneden er, for muslimer, en anledningfor å rense sjelen og kroppen, og hjelpe individer med å fokusere på sin tro og fellesskap.I denne sammenheng har en gjeng norske...
Les mer
I den første episoden av Dialogpodden snakker Karoline med sin forgjenger Ivar Flaten om hva KDD har lært av å lage Ypsilonsamtaler og om hva vi håper at Dialogpodden skal bli. Denne episoden ligger ute som siste samtale i kanalen "Ypsilonsamtaler" og er...
Les mer
I samarbeid med Strømsø bykirke tilbyr Kirkelig Dialogsenter Drammen nå medisinsk, rolig yoga som alle kan være med på. Vi møtes hver uke, på torsdager kl. 15.30 i Vigselskapellet bakerst i kirka. Du trenger ingen forkunnskaper, og det er gratis! Velkommen!
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone