Drammen>Nyheter>Seminar om lokal religionsdialog
Imam Khaled Edwan og sokneprest Niels Hviid fra Gellerup. Statsarkitekt Niels Højbjerg ses på skjerm i bakgrunnen.
Imam Khaled Edwan og sokneprest Niels Hviid fra Gellerup. Statsarkitekt Niels Højbjerg ses på skjerm i bakgrunnen.

Seminar om lokal religionsdialog

Å snakke fra det kærlige sted

Kirken og moskeen i Gellerup har bidratt til å holde dialogen mellom borgerne og kommunen igang.

Den 6. oktober var jeg bidragsyter i et seminar om lokal religionsdialog i Drammens gamle vennskapsby Kolding. Jeg fortalte om arbeidet i Drammen og kolleger fra Århus snakket om sitt arbeid med Fredens hus i bydelen Gellerup. Etter store konflikter mellom bydelens multietniske befolkning på den ene siden og kommunen på den andre, har samarbeidet mellom moskeen og kirken bidratt til å skape nytt grunnlag for dialog. 

Seminaret var arrangert av Haderslev bispedømme i samarbeid med Folkekirke og Religionsmøde og fant sted i Løget kirke og menighetssenter i Vejle. I denne episoden presenterer jeg utdrag fra presentasjonene i seminaret. Seminarspråket er på dansk. Det er publisert episoder på engelsk i Ypsilonsamtaler. Nå er det på tide med et internasjonalt perspektiv igjen. Jeg håper du omstiller ørene og får med seg det meste.

Denne episode nr. 128 publiseres torsdag 1. desember. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Seminar om lokal religionsdialog

Kirken og moskeen i Gellerup har vært aktive deltakere i etableringen av prosjektet Fredens hus i Gellerup. Sammen med ildsjeler fra Århus kommune og lokalmiljøet i Gellerup har de etablert et prsojekt som omfatter folkehøgskole og visjoner om å føre en dialog som kan skape tillit og et bedre forhold mellom borgerne og myndighetene. Kirken og moskeen viser vei.

Les en artikkel om prosjektet her..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 30.11.2022
Les også
Familien min har vært - og er svært aktive i kirken i Daegu. Oldefar bygget kirken og bestefar og far har ledet menighet- og fellesråd. JeeYoung Park ble født i Daegu Sør-Korea i en svært kirkeaktiv familie. Som fireåring begynte hun å spille piano og...
Les mer
Jeg så farene ved den markedsstyrte utdanningspolitikken som traff Norge på nitti-tallet, forteller Ole Briseid. Ole Briseid vokste opp på Ringsaker der faren var prest. Han forteller om et nokså lagdelt samfunn der han hadde gode venner i alle lag. Han...
Les mer
DOTL ble til da mennesker søkte sammen for finne løsningen på felles problemer. Denne uka visiterer biskop i Tunsberg, Jan Otto Myrseth Austad og Fjell menighet, Strømsø bykirke og Kirkelig Dialogsenter Drammen. Programmet er omfattende. Biskopen deltar i...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone