Drammen>Nyheter>Seminar om lokal religionsdialog
Imam Khaled Edwan og sokneprest Niels Hviid fra Gellerup. Statsarkitekt Niels Højbjerg ses på skjerm i bakgrunnen.
Imam Khaled Edwan og sokneprest Niels Hviid fra Gellerup. Statsarkitekt Niels Højbjerg ses på skjerm i bakgrunnen.

Seminar om lokal religionsdialog

Å snakke fra det kærlige sted

Kirken og moskeen i Gellerup har bidratt til å holde dialogen mellom borgerne og kommunen igang.

Den 6. oktober var jeg bidragsyter i et seminar om lokal religionsdialog i Drammens gamle vennskapsby Kolding. Jeg fortalte om arbeidet i Drammen og kolleger fra Århus snakket om sitt arbeid med Fredens hus i bydelen Gellerup. Etter store konflikter mellom bydelens multietniske befolkning på den ene siden og kommunen på den andre, har samarbeidet mellom moskeen og kirken bidratt til å skape nytt grunnlag for dialog. 

Seminaret var arrangert av Haderslev bispedømme i samarbeid med Folkekirke og Religionsmøde og fant sted i Løget kirke og menighetssenter i Vejle. I denne episoden presenterer jeg utdrag fra presentasjonene i seminaret. Seminarspråket er på dansk. Det er publisert episoder på engelsk i Ypsilonsamtaler. Nå er det på tide med et internasjonalt perspektiv igjen. Jeg håper du omstiller ørene og får med seg det meste.

Denne episode nr. 128 publiseres torsdag 1. desember. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Seminar om lokal religionsdialog

Kirken og moskeen i Gellerup har vært aktive deltakere i etableringen av prosjektet Fredens hus i Gellerup. Sammen med ildsjeler fra Århus kommune og lokalmiljøet i Gellerup har de etablert et prsojekt som omfatter folkehøgskole og visjoner om å føre en dialog som kan skape tillit og et bedre forhold mellom borgerne og myndighetene. Kirken og moskeen viser vei.

Les en artikkel om prosjektet her..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 30.11.2022
Les også
Lytt til vår tredje episode. Kafe tid. Tillit – Inkludering – Deltakelse midt i bygda Ål. Møteplass. En helt almindelig kaffe. Stigmafri sone uten stoppeklokke. Ingen brukere. Ingen forskjell på gjester, medarbeidere og de som er praksis. Men språktrening...
Les mer
Nå kan du lytte til den andre episoden av Dialogpodden. Akkurat nå er det Ramadan. Fastemåneden er, for muslimer, en anledningfor å rense sjelen og kroppen, og hjelpe individer med å fokusere på sin tro og fellesskap.I denne sammenheng har en gjeng norske...
Les mer
I den første episoden av Dialogpodden snakker Karoline med sin forgjenger Ivar Flaten om hva KDD har lært av å lage Ypsilonsamtaler og om hva vi håper at Dialogpodden skal bli. Denne episoden ligger ute som siste samtale i kanalen "Ypsilonsamtaler" og er...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone