Drammen>Nyheter>Britta Schäfer
Britta Schäfer

Britta Schäfer

Kirkemusiker og klimaforsker

Britta skriver på DT.no om sitt arbeid og engasjement.

Britta Schäfer har alltid vært interessert i både naturvitenskap og musikk og har i tillegg et sterkt engasjement for klima og miljø. Hun er for tiden doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo hvor hun forsker på blandingen av flytende vann og is i skyer og dens rolle for klimaet. Hun er også kirkemusiker i Strømsø kirke hvor hun spiller både orgel og horn og hun er aktiv i komiteen for klimafestivalen §112 i Drammen som går av stabelen i disse dager.

Britta kommer opprinnelig fra Tyskland og kom først til Norge til forskningsopphold på Andøya som fysikkstudent og et utvekslingssemester som musikkstudent ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Deretter fullførte hun studiene sine i Rostock og kom tilbake til Norge i høst 2019. Ved siden av doktorgradsstudiene tok hun en videreutdanning i kirkemusikk og flyttet til Drammen i 2022, der hun nå har ansvar for musikken i Strømsø kirke etter endt videreutdanning.

Britta Schäfer

Samtalen går med publikum i Drammensbiblioteket 19. januar kl 18.00 som en del av Drammen podkastfestival OG Klimafestivalen §112 Drammen. 

Samtalen med Britta Schäfer publiseres mandag 23. januar. Dette er episode 132. Du finner alle episodene på denne nettsiden.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 18.01.2023
Les også
-Min families bakgrunn i Frikirken gjør at jeg også er mer åpen for andre mennesker både i kultur, levemåte og tankesett, sier Kjell Arne Hermansen. Kjell Arne Hermansen er Drammens ordfører og æresgjest den avsluttende episoden av Ypsilonsamtaler. Serien...
Les mer
-Museer, arkiver og bibliotek er vår felles hukommelse. Vi jobber for å ta vare på både den gamle historienog detsom utspiller seg nå. Mone Sveia er Drammens byrarkivar og dermed leder for en funksjon som bare finnes i noen av de største byene i landet,...
Les mer
-Vi må stadig reformulere de grunnleggende spørsmålene. Det kan kunsten gjøre, sier Ingvar Gundersen. Ingvar Gundersen ble født i 1955 i Froland i Agder. Etter at han ble uteksaminert fra Statens Kunstakedemi har han arbeidet som bildende kunstner, mesteparten...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone