Drammen>Nyheter>Jens A. Riisnæs
Jens A. Riisnæs

Jens A. Riisnæs

Jeg kaller meg heilnorsk kosmopolitt

- Det er viktig å reise og orientere seg i den virkelige verden og prøve så godt man kan å være ærlig overfor seg sjøl.

 

Jens A. Riisnæs er 75 år og reiser fortsatt like massivt som før. Det startet da han som knapt 20 år gammel student reiste til Praha for å se hva som skjedde året etter at sovjetiske tanks rullet inn i byen i 1968. Journalisten og forfatteren har studert geografi, historie, sosialøkonomi og sosiologi men først og fremst reist og reist og reist for å se alt med egne øyne, oppleve forholdene og snakke med folk. Han blir med rette kalt reiseguru og delte i nesten 20 år sin kunnskap om all verdens reisemål i reisemagasinet Ut i verden i NRK radio sammen med Sverre Tom Radøy. 

Episoden publiseres nokså nøyaktig ett år etter det russiske angrepet på Ukraina, og vi snakker blant annet om den historiske og politiske bakgrunnen for denne tragedien. Det hele silt gjennom Riisnæs’ blikk, alltid skarpt formulert, pakket med digresjoner og interessante assosiasjoner i alle retninger.

Samtalen med Jens A Riisnæs publiseres torsdag 23. februar. Dette er episode 137. Du finner alle episodene på denne nettsiden.

 

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 21.02.2023
Les også
Nå kan du lytte til den andre episoden av Dialogpodden. Akkurat nå er det Ramadan. Fastemåneden er, for muslimer, en anledningfor å rense sjelen og kroppen, og hjelpe individer med å fokusere på sin tro og fellesskap.I denne sammenheng har en gjeng norske...
Les mer
I den første episoden av Dialogpodden snakker Karoline med sin forgjenger Ivar Flaten om hva KDD har lært av å lage Ypsilonsamtaler og om hva vi håper at Dialogpodden skal bli. Denne episoden ligger ute som siste samtale i kanalen "Ypsilonsamtaler" og er...
Les mer
I samarbeid med Strømsø bykirke tilbyr Kirkelig Dialogsenter Drammen nå medisinsk, rolig yoga som alle kan være med på. Vi møtes hver uke, på torsdager kl. 15.30 i Vigselskapellet bakerst i kirka. Du trenger ingen forkunnskaper, og det er gratis! Velkommen!
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone