Drammen>Nyheter>Ayse Koca
Ayse Koca

Ayse Koca

Anne Cath. Vestlys Mormor og de åtte ungene er vår fortelling!

- Hjemme hos oss var det ikke et tydelig skille på forventninger til jenter og gutter.  Min far var analfabet, men det var en selvfølge at alle barna skulle ta utdannelse.

 

Ayse Koca er født i Tyrkia i 1975 og kom til Fjell i Drammen fem år gammel sammen med mor og 7 søsken. Her ble hun gjenforent med far som hadde reist før. Ayse ble inspirert til lærerutdanning etter skoleår - og etter hvert praksisjobb  på Fjell skole under rektor Egil Fladmarks ledelse. Hun er også forfatter av barne- og ungdomsbøker og ble i 2014 nominert til Brageprisen og Kulturdepartementets debutantpris.

Ayse jobber nå i Bærekraftsbiblioteket med særlig oppmerksomhet på barn og unge. I denne samtalen snakker vi om identitet og tilhørighet, om woke, om senisitivitetshensyn og hvordan en skal navigere mellom utfordring og forsiktighet i kultur- og identitetsspørsmål. - Det må være rom for den enkeltes frihelt og individualitet i flokkene våre. Vi trenger å finne vår egen bærekraft, sier Ayse.

Denne samtalen publiseres torsdag 16. mars. Dette er episode 140. Du finner alle episodene på denne nettsiden der du også kan finne episoder etter tema og andre kriterier.

 

 

Ayse KocaDen første av bøkene om Yoko Onur

Se omtalen av boken Yoko Onur - et balleliv i avisen Utrop. Mer om Bærekraftsbiblioteket finner du her..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 13.03.2023
Les også
Tranby menighet i Drammen og Lier Prosti hadde laget en kjempefin inspirasjonsdag rundt natur og miljø Maria budskapsdagshelgen. Temaet var: NATUR og MILJØ - hverdagslivets små- og betydningsfylle bidrag. Seniorrådgiver hos statsforvalteren Eldfrid Engen snakket...
Les mer
Du finner alle foredragene på ressurssidene våre - Ressurser/Foredrag I denne episoden av Ypsilonsamtaler får du glimt fra en nordisk dialogkonferanse som ble arrangert av Kirkelig Dialogsenter i Trondheim 14. til 16. mars. Hvert halvannet år inviterer dialogkolleger...
Les mer
Du finner alle foredragene på ressurssidene våre - Ressurser/Foredrag I dagene 14.-16. mars var 60 dialoginteresserte mennesker fra hele Norden samlet til konferanse i Trondheim. Dette var den siste av en lang rekke konferanser som har samlet kolleger fra...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone