Drammen>Nyheter>Ayse Koca
Ayse Koca

Ayse Koca

Anne Cath. Vestlys Mormor og de åtte ungene er vår fortelling!

- Hjemme hos oss var det ikke et tydelig skille på forventninger til jenter og gutter.  Min far var analfabet, men det var en selvfølge at alle barna skulle ta utdannelse.

 

Ayse Koca er født i Tyrkia i 1975 og kom til Fjell i Drammen fem år gammel sammen med mor og 7 søsken. Her ble hun gjenforent med far som hadde reist før. Ayse ble inspirert til lærerutdanning etter skoleår - og etter hvert praksisjobb  på Fjell skole under rektor Egil Fladmarks ledelse. Hun er også forfatter av barne- og ungdomsbøker og ble i 2014 nominert til Brageprisen og Kulturdepartementets debutantpris.

Ayse jobber nå i Bærekraftsbiblioteket med særlig oppmerksomhet på barn og unge. I denne samtalen snakker vi om identitet og tilhørighet, om woke, om senisitivitetshensyn og hvordan en skal navigere mellom utfordring og forsiktighet i kultur- og identitetsspørsmål. - Det må være rom for den enkeltes frihelt og individualitet i flokkene våre. Vi trenger å finne vår egen bærekraft, sier Ayse.

Denne samtalen publiseres torsdag 16. mars. Dette er episode 140. Du finner alle episodene på denne nettsiden..

 

 

Ayse KocaDen første av bøkene om Yoko Onur

Se omtalen av boken Yoko Onur - et balleliv i avisen Utrop. Mer om Bærekraftsbiblioteket finner du her..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 13.03.2023
Les også
Lytt til vår tredje episode. Kafe tid. Tillit – Inkludering – Deltakelse midt i bygda Ål. Møteplass. En helt almindelig kaffe. Stigmafri sone uten stoppeklokke. Ingen brukere. Ingen forskjell på gjester, medarbeidere og de som er praksis. Men språktrening...
Les mer
Nå kan du lytte til den andre episoden av Dialogpodden. Akkurat nå er det Ramadan. Fastemåneden er, for muslimer, en anledningfor å rense sjelen og kroppen, og hjelpe individer med å fokusere på sin tro og fellesskap.I denne sammenheng har en gjeng norske...
Les mer
I den første episoden av Dialogpodden snakker Karoline med sin forgjenger Ivar Flaten om hva KDD har lært av å lage Ypsilonsamtaler og om hva vi håper at Dialogpodden skal bli. Denne episoden ligger ute som siste samtale i kanalen "Ypsilonsamtaler" og er...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone